Gradska glazba i Mažoretkinje gradske glazbe na svečanosti u Barcsu

Prošle nedjelje, 29.06.2014. godine, već tradicionalno Gradska glazba Virovitica i Mažoretkinje gradske glazbe svojim sudjelovanjem upotpunile su program povodom obilježavanja Dana grada Barcsa u Mađarskoj. U prijepodnevnim satima nakon srdačne dobrodošlice od strane organizatora svečanosti i članova Glazbe iz Barcsa s kojima suradnja i veliko prijateljstvo traju već 35 godina, Gradska glazba Virovitica i njene Mazoretkinje izvele su kratak program.

Plesom naših Mažoretkinja i sviranjem koračnica započela je svečanost proslave Dana grada Barcsa. Svim sudionicima u programu domaćin je omogućio da vrijeme nakon ručka pa sve do glavnog koncerta u poslijepodnevnim satima provedu na gradskom bazenu. Glavni dio svečanosti, koncert puhačkih orkestara uz ples mažoretkinja, započeo je nastupom Gradske glazbe iz Barcsza. Nakon domaćina na velikoj pozornici svirala je Limena glazba iz Daruvara.

Gradska glazba Virovitica i Mazoretkinje gradske glazbe svoj program započele su skladbom Virovitičko šetalište i odmah na početku izmamile gromoglasan pljesak koji ih je u pratio cijelo vrijeme. Dokaz je to kvalitete naših muzičara, energije kojom iznose kompoziciju, atraktivnosti pokreta u mažoret plesu i ponajviše velikom trudu i uloženom znanju dirigenta Silvija Paloša i trenerice Ane Paloš. Bila je to još jedna prilika za stjecanje novih prijateljstava i susret dugogodišnjih prijatelja jer prijateljstva koja muzika spoji neraskidiva su.