Gradska glazba u svečanoj povorci vinskih vitezova

U organizaciji Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova te uz domaćinstvo Grada Virovitice, u crkvi svetog Roka održana je svečanost primanja (akreditacije) uglednih gospodarstvenika, vinogradara, vinara, poduzetnika te osoba iz javnog i crkvenog života u viteške pripravnike, te promaknuća (intronizacije) u stupanj viteških sudaca Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova, Europskog vinskog viteškog reda – Konzulat Hrvatska.

U viteške pripravike iz naše županije primljen je Neven Kovač, suvlasnik i član uprave “Podrum Vineda d.o.o.” iz Vukosavljevice, a Zvonko Kožnjak, direktor tvrtke Plin VTC promaknut je u stupanj viteškog suca. Primanju i promaknuću članova nazočili su predstavnici Europskog vinskog viteškog reda, a čestitke primljenim i promaknutim pojedicima uputio je predsjednik Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova Ivo Delonga.

Svečanost je započela okupljanjem više od stotinu vinskih vitezova u živopisnim odorama koji su potom, formiranjem svečane povorke prodefilirali od Gradskog dvorca u Virovitici do crkve svetog Roka, uz glazbenu pratnju Gradske glazbe Virovitice gdje je poslije misnog slavlja održan svečani program akreditacije i intronizacije kojoj su nazočili i saborski zastupnik Josip Đakić, te gradonačelnik Ivica Kirin koji su također 2007. odnosno 2010. godine primljeni u red vinskih vitezova. (www.icv.hr)

img_6601